Merveilleuxkes met aardbeien.
Een schelp gemaakt uit Franse meringue, met hierin aardbeienconfijt. Een schijfje sesamzaad nougatine en boven een half bolletje aardbeienmousse.
De merveileux blijft niet lang zijn vorm behouden, door het vocht van de aarbeienconfijt die rechtstreeks in de meringueschelp wordt geplaatst zal deze gaan doorzakken. Best dus niet te lang op voorhand klaarmaken.
Er gaat niets boven vers, maar de aardbeien kunnen eventueel vervangen worden door diepvriesaardbeien buiten het seizoen.
Naar Anne Fasshauser van escale gourmand uit Fou de Patisserie nr 29.
recept merveillieux aardbei
recept merveillieux aardbeiMeringue ,Aardbeienconfijt ,Nougatine Sesamzaad ,Aardbeien mousse |
Voor 12 merveilueuxkes van 8cm |
Meringue
|
Het eiwit met de suiker opkloppen tot een meringue. De bloemsuiker onderspatelen. De meringue in “halve bollen” mallen van 8cm plaatsen, probeer luchtbellen te vermijden. Plaats 60’ in de oven op 90°C. Voorzichtig ontvormen. |
Aardbeienconfijt
|
De gelatine laten weken in koud water. Breng de confijt nu aan de kook, laat een paar minuten doorkoken. |
Nougatine Sesamzaad
|
Suiker Pectine NH mengen, als regen toev Dun uitrollen op silpat. |
Aardbeien mousse
|
Gelatine weken in koud water. 1/3 van de Aardbeienpurée verwarmen. De gelatine toevoegen en goed ondermengen. De resterende koude aardbeienpurée ondermengen. Het eiwit met de suiker opkloppen en onder de aardbeienpurée spatelen. De room lobbig kloppen en onder spatelen. In halve bollen van 6cm doen , invriezen gedurende 4 uur. |
Afwerking
|
Afdekgelei neutraal verwarmen 40°C, en de ontvormde vormen hiermee glaceren. Montage: een schelp meringue vullen tot gelijk boven met de aardbeienconfijt. Hierop een schijf sesamzaad nougatine plaatsen. Een halve bol aardbeienmousse bovenop zetten. |
Geniet van het lekkers, met mate ☕☕☕
Plaats een reactie