Neutrale afdekgelei of “nappage neutre” wordt dikwijls gebruikt om een gebak een mooie glans te geven. Ook voorkomt het dat sommige fruit snel gaat verkleuren (vb. banaan), en blijft het gebak er langer appetijtelijk uit zien.

Helaas is afdekgelei is niet overal beschikbaar of enkel in grote verpakkingen, daarenboven heeft de meeste een abrikozenbozensmaak. Een recept voor een afdekgelei met een neutralere smaak die makkelijk zelf te maken is.

Recept neutrale afdekgelei

neutrale afdekgelei

  • Opdieningen: +10
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

neutrale afdekgelei

Voor ca. 1,5 kg  neutrale afdekgelei

neutrale afdekgelei

  • 1 l water
  • 400 gr suiker
  • 40 gr pectine nh
  • 15 gr citroenzuur

Verwarm het water tot 45°C.

Meng ondertussen het suiker en de pectine. Voeg toe, breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten goed doorkoken.

Haal van het vuur en voeg het citroenzuur toe.

Gebruik op 35°C.